Register a Game Account Image - Join our Discord Server Image
Note: Your forum account is not your in-game account. You must register a separate game account to play, then sign into the game with that account.

Have any questions? Need help with something? Contact us on Discord or check out our Help Forums.

Announcement: We have updated our multiple accounts policy. Please read here and submit the required information if your household plays on more than one account.

Donations are always welcome and help us with the upkeep of the server. Click the "Donate Now" link above, or click here to donate. Thank you!

Help us stay #1 and vote for us Here

Launcher says 100%, play still disabled

hectorhandshake
Midshipman
Posts: 3
Joined: Tue Apr 30, 2019 7:53 am
United States of America

Launcher says 100%, play still disabled

#1

Post by hectorhandshake » Tue Apr 30, 2019 5:56 pm

I have 100% on my download bar but my play bar is still grey and can't be clicked. Can't find any place where it is blocked or anything. Also my launcher says server status offline.

User avatar
Tyclo
Developer
Posts: 163
Joined: Mon Jan 01, 2018 10:08 pm
Location: Las Vegas, NV
United States of America

Re: Launcher says 100%, play still disabled

#2

Post by Tyclo » Tue Apr 30, 2019 9:55 pm

Try running the Launcher in Administrator mode.
  • Right click on "Sentinels Republic Launcher" in the start menu or on the Desktop.
  • On the Start menu select "More" >> "Run as Administrator"
  • On the Desktop select "Run as Administrator"
To make this permanent, create a new shortcut, or with an existing short, right click on the Launcher and go to "Properties. On the "Shortcut" tab, select the "Advanced..." button near the bottom right, then check the "Run as administrator" checkbox and "OK," then "OK" to save.

---

The Launcher only shows the server is offline, when it is online if something in Windows, be it a firewall or anti-virus is blocking or sandboxing the application. So if you have either of those installed or running, try making an exception for the Launcher.

hectorhandshake
Midshipman
Posts: 3
Joined: Tue Apr 30, 2019 7:53 am
United States of America

Re: Launcher says 100%, play still disabled

#3

Post by hectorhandshake » Wed May 01, 2019 12:31 am

yeah turns out my firewall was being a pain in the firewall. I got it sorted ou though. Thank you.

User avatar
Tyclo
Developer
Posts: 163
Joined: Mon Jan 01, 2018 10:08 pm
Location: Las Vegas, NV
United States of America

Re: Launcher says 100%, play still disabled

#4

Post by Tyclo » Wed May 01, 2019 9:29 pm

hectorhandshake wrote:
Wed May 01, 2019 12:31 am
yeah turns out my firewall was being a pain in the firewall. I got it sorted ou though. Thank you.
Ah, sound about right.

If you have any additional questions or need quick support, I also suggest checking out our discord if you haven't already.

XStakkaX
Midshipman
Posts: 2
Joined: Thu Jun 06, 2019 10:49 pm
United States of America

Re: Launcher says 100%, play still disabled

#5

Post by XStakkaX » Sat Jun 08, 2019 7:51 pm

Mine always says connecting to login server. Firewall has the exception and I have even disabled Avast for 10 min to connect but nothing changes. I started the launcher as admin also. Any ideas? Thanks

User avatar
desporo
Site Admin / Chief Coffee Taster
Posts: 133
Joined: Tue May 16, 2017 1:15 pm
Great Britain

Re: Launcher says 100%, play still disabled

#6

Post by desporo » Sat Jun 08, 2019 8:21 pm

are you on our discord, it will probably be quicker for us to help you that way

https://discordapp.com/invite/k8QK2MB

XStakkaX
Midshipman
Posts: 2
Joined: Thu Jun 06, 2019 10:49 pm
United States of America

Re: Launcher says 100%, play still disabled

#7

Post by XStakkaX » Sun Jun 09, 2019 5:59 pm

My Discord login is having issues unfortunately

User avatar
Cozdragon
CC Admin
Posts: 205
Joined: Mon Jul 02, 2018 8:31 pm
Egypt

Re: Launcher says 100%, play still disabled

#8

Post by Cozdragon » Sun Jun 09, 2019 9:52 pm

XStakkaX

Let me just clarify...the launcher is downloaded and allows you to start the game?

You then get the login screen and it sits on the connecting screen?

A couple of things I'd suggest: |

Check that you have logged into your forum account, and then made a game account.

Check that you are using the game account details to log in with not the forum ones. Please remember that they are case sensitive


If they don't resolve the issue can you pm me with your game account name and a screen shot of what happens. Many thanks.

Coz

User avatar
Tyclo
Developer
Posts: 163
Joined: Mon Jan 01, 2018 10:08 pm
Location: Las Vegas, NV
United States of America

Re: Launcher says 100%, play still disabled

#9

Post by Tyclo » Mon Jun 10, 2019 2:50 am

XStakkaX wrote:
Sat Jun 08, 2019 7:51 pm
Mine always says connecting to login server. Firewall has the exception and I have even disabled Avast for 10 min to connect but nothing changes. I started the launcher as admin also. Any ideas? Thanks
1) Are you using the Launcher for Sentinels Republic downloaded from this page? https://swgsremu.com/play-now/ - This is a requirement.

2) On the launcher, try verifying your game files by going to "Game Config" >> "Verify Files."

This will take a minute.

3) Also try running Star Wars Galaxies in admin mode, you can do this by going to the installation folder you've chosen for SREmu, (Displayed in the Launcher under "Game Config" >> ""Installation Directory") Then right click on SWGEmu.exe >> Properties >> Compatibility >> Then check "Run this program as an Administrator" and select "Apply" then "OK"

Chances are, if you can hit "Play" on the launcher and get to the account login screen, the issue has to do with your connection to the game server.

4) On top of what Coz has suggested, if you visit the game account registration page, do you see the form? If not, something on your end is blocking a connection to our game server.

5) If you use a firewall other than the default Windows firewall, instead of adding an exception, try disabling it then try logging in to see if that works.


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest